AKTUALNY JADŁOSPIS TYGODNIOWY

05.6-07.6.2023

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, szynką, pomidor, dżem, owoc, herbata owocowa (1,3,7*)

Obiad: Zupa selerowa (1,7,9), Makaron z kurczakiem w sosie brokułowym, herbata owocowa (1,7,9).*

Podwieczorek: jogurt z musem owocowym (1,3,7).*

WTOREK

Śniadanie: Jaglanka, kanapka z żółtym serem, sałata, owoc, herbata owocowa (1,3,7*)

Obiad: Zupa kalafiorowa (1,7,9), Kotlet wiosenny, ziemniaki, surówka, herbata owocowa (1,7,9).*

Podwieczorek: budyń, herbatniki (1,3,7).*

ŚRODA

Śniadanie: Parówki z keczupem, pieczywo mieszane, masło, ogórek, serek waniliowy, owoc , herbata owocowa (1,3,7,*)

Obiad: Krupnik (1,7,9), Racuchy z jabłkiem z sosem owocowym, herbata owocowa (1,3,7,9),*

Podwieczorek: drożdżówki (1,3,7).*

CZWARTEK

 

PIĄTEK

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, szynką, ser żółty, ogórek, owoc, herbata owocowa (1,3,7*)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,9), Pierogi z serem i sosem truskawkowym, herbata owocowa (1,3,7,9),*

Podwieczorek: jogurt z granolą (1,3,7).*

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  1. Orzechy
  2. Seler i produkty pochodne
  3. Gorczyca i produkty pochodne
  4. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  5. Dwutlenek siarki
  6. Łubin
  7. Mięczaki 

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

Posiłki do przedszkola dostarcza firma 

Catering „Pod Wierzbami” Piotr Madej
Wiosenna 1 62-050 Krosno
NIP: 7772196395
regon 631181906