05.6-07.6.2023
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, szynką, pomidor, dżem, owoc, herbata owocowa (1,3,7*)
Obiad: Zupa selerowa (1,7,9), Makaron z kurczakiem w sosie brokułowym, herbata owocowa (1,7,9).*
Podwieczorek: jogurt z musem owocowym (1,3,7).*
WTOREK
Śniadanie: Jaglanka, kanapka z żółtym serem, sałata, owoc, herbata owocowa (1,3,7*)
Obiad: Zupa kalafiorowa (1,7,9), Kotlet wiosenny, ziemniaki, surówka, herbata owocowa (1,7,9).*
Podwieczorek: budyń, herbatniki (1,3,7).*
ŚRODA
Śniadanie: Parówki z keczupem, pieczywo mieszane, masło, ogórek, serek waniliowy, owoc , herbata owocowa (1,3,7,*)
Obiad: Krupnik (1,7,9), Racuchy z jabłkiem z sosem owocowym, herbata owocowa (1,3,7,9),*
Podwieczorek: drożdżówki (1,3,7).*
CZWARTEK
PIĄTEK
Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, szynką, ser żółty, ogórek, owoc, herbata owocowa (1,3,7*)
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,9), Pierogi z serem i sosem truskawkowym, herbata owocowa (1,3,7,9),*
Podwieczorek: jogurt z granolą (1,3,7).*
Alergeny występujące w posiłkach:
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa itp.) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Posiłki do przedszkola dostarcza firma
Catering „Pod Wierzbami” Piotr Madej
Wiosenna 1 62-050 Krosno
NIP: 7772196395
regon 631181906